יום ראשון, 26 באפריל 2015

שעועית ירוקה מוקפצת



טיפים חשובים -
  • כדאי לשמור את המים בהם חלטנו את שעועית לבישולים, למרק.  המינרלים עוברים בבישול למים וזה טוב ובריא לנו :) 
  • שעועית ירוקה היא ירק שעועית יבשה היא קיטניה 

שעועית ירוקה מוקפצת

קילו שעועית ירוקה טריה
5 שיני שום טריים
5 כפות סויה
1 כף סילאן (ללא תוספת סוכר)
5 טיפות שמן שומשום
2 כפות שומשום 
3 כפות שמן זית 
מעט מלח (הסויה מלוחה)
פלפל שחור 

לנקות את השעועית.
לקצוץ את השום
להרתיח מים בסיר שיכיל את השעועית. כשהמים רותחים לחלוט את השעועית 8 דקות. בנתיים להכין קערה עם קרח ומים.
להעביר את השעועית החלוטה לקערה עם המים והקרח.
לשים בסוטאז את השמן להקפיץ מעט את השום להוסיף את השומשום לערבב כדקה ולהוסיף את הנוזלים. 
לערבב דקה ולהוסיף את השעועית מלח ופלפל שחור
להקפיץ דקה או שתיים עד שהשעועית מכוסה בנוזלים בשומשום ובשום. 



אין תגובות:

פרסום תגובה