יום רביעי, 28 בינואר 2015

מרק פרסי אשה רשטה










מרק פרסי חורפי אשה רשטה 

מתכון של קאתרין קארו יוספי מקבוצת פייסבוק - מאכלים מהמטבח הפרסי 
עם מעט שינויים שלי. 
1
כוס שעועית לבנה *
1
כוס לוביה
1
כוס עדשים ירוקים
1
כוס גרגרי חומוס *
1/2
כוס שעועית אדומה *
חבילה פטרוזיליה
חבילה כוסברה
חבילה שמיר
חצי חבילה עלי תרד ניתן לערבב עם עלי מונגולד
1/2
חבילה אטריות גדולות
1
בצל קצוץ
4-5
שיני שום חצויות
מעט שמן, מעט כורכום, 1 כף מלח פלפל (אפשר גם מעט כמון)


תוספות ושינויים שלי 

3 כוסות ציר עוף - תוספת שלי במקום אבקת מרק

* שעועית לבנה אדומה וחומוס שמתי של סנפרוסט. 

2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות 

אופן ההכנה:
משרים את כל הקטניות ללילה, שוטפים היטב ומסננים  - לא להשרות כמובן את השעועית וחומוס של סנפרוסט. 
מטגנים את הבצל עד השחמה קלה, מוסיפים את השום לטיגון לדקה נוספת, מוסיפים את הקטניות ואת התבלינים ושופכים מים בנדיבות מבשלים מעט מוסיפים את הירק ומערבבים.
מכסים ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים הלהבה למשך הזמן הרצוי לריכוך הקטניות.
כשהמרק מוכן מוסיפים את האטריות ואת התרד ומשאירים על הגז עוד 20 דקות בערך על להבה נמוכה עד שהאטריות מתרככות.


אין תגובות:

פרסום תגובה